Verkoop

Uw huis verkopen met een makelaar of toch zelf uw huis in de verkoop zetten? In deze oververhitte huizenmarkt kiezen mensen er soms voor hun huis zelf te verkopen maar is dit wel zo verstandig? Wij ontzorgen en letten op alle details.

Lees meer
Step 1

Uw woning verkopen.

Is nu het goede moment om uw huis in de verkoop te zetten? Hoe pakt u de bezichtigingen aan? En hoe kunt u het beste onderhandelen over de prijs?

Uw huis verkopen met een makelaar of toch zelf uw huis in de verkoop zetten? In deze oververhitte huizenmarkt kiezen mensen er soms voor hun huis zelf te verkopen maar is dit wel zo verstandig? Wij ontzorgen en letten op alle details.

 • Wat komt er kijken bij verkoop?

  In een paar stappen naar een tevreden resultaat

  Neem contact met ons op
  • 1.

   Natuurlijk wilt u uw huis voor de beste prijs verkopen. Maar wat is de beste prijs? Een te hoge vraagprijs leidt tot weinig of geen belangstelling en een te lage vraagprijs gaat ten koste van de opbrengst. Een realistische vraagprijs ligt daar dus precies tussenin.

  • 2.

   Alleen een bord in de tuin is niet genoeg om een woning onder de aandacht van een grote doelgroep te brengen. Daar is meer voor nodig. Gelukkig zijn er heel wat manieren om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

  • 3.

   Het verkopen van een woning vraagt om een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf of een goede opruim- of schoonmaakbeurt. Deze tips helpen je om je woning volledig verkoopklaar te maken. Wij kunnen u hierin adviseren en bijstaan.

  • 4.

   De bezichtigingen beginnen zodra de eerste potentiële kopers een bezichtiging hebben aangevraagd. Wij coördineren en begeleiden de bezichtigingen. Wij stemmen in overleg met u het tijdstip van de bezichtigingen af. Zelf hoeft u daar niet bij aanwezig te zijn. Dit geeft kijkers minder het gevoel dat ze op visite zijn, waardoor ze zich beter kunnen inleven in hoe het is om in de woning te wonen. Bij een makelaar zijn kopers eerlijker en kritischer. Dit geeft de makelaar de kans om in te springen op de feedback en mogelijkheden aan te dragen hoe ze zaken anders kunnen indelen of verbouwen.

  • 5.

   De onderhandelingen starten als u het eerste bod hebt ontvangen en hier een tegenbod op uitbrengt, of als u expliciet meldt dat u in onderhandeling bent. U bent als verkoper niet verplicht een woning te verkopen aan iemand die de vraagprijs geboden heeft. U kunt besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen.

  • 6.

   Wanneer u en de koper het eens zijn over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken, dan is er overeenstemming bereikt. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een koopovereenkomst die wij voor u opstellen.

   De koop komt tot stand als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend.
   De koopovereenkomst gaat naar de notaris en de koper heeft vervolgens een wettelijke bedenktijd van drie dagen waarin hij zonder opgaaf van reden alsnog de koop kan ontbinden.

  • 7.

   De ondertekende koopovereenkomst en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar de notaris. Zodra de notaris de koopovereenkomst heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering.

Wilt u meer weten over de diensten van Bureau Vastgoed Intermediair, heeft u vragen of interesse in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op

 • Door op verzenden te klikken geeft U toestemming bovenstaande gegevens te verwerken in overeenstemming met ons privacy statement.

Wij zijn ook altijd bereikbaar op het volgende e-mailadres: kirse@bureauvastgoedintermediair.nl